Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Keeten A zeilwedstrijd

2 juli

Beste zeilers van de Kogge. 

We gaan weer een Keeten-A varen in 2022. Dit jaar iets later dan voorgaande jaren, want de datum is door de meest geschikte waterstand bepaald op 2 Juli. We hopen dat er weer veel zeilschepen gaan meedoen variërend van klein naar groot en van zeer ervaren tot minder ervaren zeilers. 

Hoe gaan we het doen? 

  1. A. Palaver 
  2. B. De wedstrijd en het parcour 
  3. C. De prijsuitreiking 

Het palaver zal worden gehouden op vrijdag 1 juli vanaf 20.30 uur op het Koggedek. Het is echter niet verplicht om hieraan deel te nemen. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om te komen of eerder buiten de sluis willen gaan liggen kunnen zich digitaal op de website opgeven en krijgen dan op de vrijdag digitaal de route en informatie doorgestuurd. Wel belangrijk om goed uw mailadres en alle informatie over uw schip door te geven en tevens of je met spinaker/gennaker gaat varen of niet! De mensen die wel graag een uitleg wensen onder genot van een biertje zijn welkom op het Koggedek en hier zal ook het startnummer, de route en verder informatie worden uitgereikt en toegelicht. Kosten zijn 10 euro per schip. Te voldoen op de palaver of op de prijsuitreiking. 

De route naar de Keeten A is klaar en een “beetje” aangepast en daarom weer clubgeheim tot op de dag voor de wedstrijd. Het regelement moet worden nageleefd en de we houden elkaar een beetje in de gaten of de deelnemers de route correct afleggen en de tonnen aan de juiste kant ronden. Tuurlijk hopen we weer op mooi weer en een lekker windje. We zullen starten in twee groepen waarbij de eerste groep, SW 95 en hoger, een half uur eerder starten (09.30 uur) dan de 2e groep (10.00 uur). Door het rating systeem worden de zeileigenschappen van alle boten „geneutraliseerd“ en hierdoor komt het dus vooral neer op de zeilvaardigheden van de bemanning (en misschien een beetje geluk). Iedereen is welkom om eens mee te doen!! Gezelligheid staat bovenaan tijdens en ook zeker na de wedstrijd. 

Opgeven voor deelname Keeten-A op http://www.wsvdekogge.nl/onze-vereniging/clubactiviteiten/keeten-a-race-aanmeldformulier/ 

 

De prijsuitreiking vindt rond 20.00 uur plaats op het Koggedek en Henriette en Paul gaan kijken wat er op het Koggedek mogelijk is tav een maaltijd voor de zeilers. Hoe dit eruit gaat zien en hoe je jezelf kunt opgeven zal nog apart worden gecommuniceerd door het Koggedek.

Beste leden hierbij een bericht van Henriette en Paul:

Op 2 juli staat de KEETEN A race op de agenda. 

Graag ontvangen we jullie in Het Koggedek, op vrijdag voor de palaver en op zaterdag na de wedstrijd. De prijsuitreiking vindt in de loop van de avond plaats, net als vorig jaar is er voor de winnaars een diner bon van het Koggedek. 

Voor degenen die op het Koggedek willen eten vragen we op tijd te reserveren. Het menu staat op de website, naast de kaart is er dan een heerlijke reuze schnitzel verkrijgbaar voor € 21.50. 

We hopen jullie allen te zien en hopen op een mooie wedstrijd. 

Paul, Henriette en crew 

 

 

LW Bergse Diepsluis West is om 12.32 uur

 

Gegevens

Datum:
2 juli

Organisator

Zeilcommissie WSV De Kogge

Locatie

Oosterschelde
Zeeland Nederland + Google Maps