Uitslag Koggecup 2019

     

Op zaterdag 7 september vond op het Zoommeer de jaarlijkse zeilwedstrijd om de Koggecup plaats. Er werden twee manches gezeild. De start van de eerste manche werd door een passerende actieve bui met veel wind (29,3 kts gemeten)  5 minuten uitgesteld. De 11 ingeschreven schepen gingen om 10.35 u van start om twee rondes te zeilen. De eerste ronde verliep nog vrij vlot en er werd lekker gezeild ondanks de soms flinke buien die passeerden. Helaas moest de deelnemer met zijn 420 vroegtijdig opgeven. De twee ronde verliep geheel anders; de wind liet het op een gegeven moment geheel afweten en alle schepen lagen stil waardoor in plaats van de verwachte anderhalf uur sommige deelnemers wel drieeneenhalf uur onderweg waren naar de finish. Er werden zelfs eitjes gebakken…en uitgedeeld. 

De 2e manche startte vervolgens pas om 14.15 en er werd in verband met de tijd maar een ronde gezeild, in de omgekeerde richting. Het was heel wat anders dan de 1e manche; de wind liet het deze keer niet afweten en het eerste schip passeerde al na 36 minuten de finish.

Het was weer een hele mooie zeildag met van alles wat, soms veel wind, soms geen wind, zon, buien maar vooral een hele goede sfeer. We hopen volgend jaar op nog veel meer deelnemers.

Om half 6 vond op het Koggedek de prijsuitreiking plaats: De uitslag is als volgt:

1e plaats: Triton

2e plaats: Ruli

3e plaats: Oneiro 

Van harte gefeliciteerd!

Na de prijsuitreiking was er weer de jaarlijkse bbq op het Koggedek voor alle leden uitstekend verzorgd door het team van Henriette en Paul.

De volledige uitslag vindt u in de tabel hieronder:

De foto’s vindt u hier. (volgen nog)