SRC cursus voor het marifoon bedieningscertificaat

De inschrijving voor de SRC cursus voor 25 januari en voor 9 februari is inmiddels gesloten omdat we het maximum aantal deelnemers hebben bereikt. U kunt nog wel aangeven of u belangstelling heeft voor een eventuele derde cursusdag. Mail dan naar aquaplanning.nl 

 

UPDATE: De deelnemers van de cursus van 25 januari en 9 februari zijn allemaal geslaagd!

GEFELICITEERD!

 

SRC cursus

Om maritieme zendapparatuur te bedienen is een marifoon bedieningscertificaat nodig. In Nederland het Basiscertificaat Marifonie en Marcom-B (voor bediening van een marifoon met DSC functie). Een alternatief is het Britse Short Range Certificate (SRC). Het Britse SRC staat vrijwel gelijk aan het Nederlandse Marcom-B: je mag zowel binnenvaart- als zeevaartmarifoons bedienen, evenals EPIRBs, SARTs en AIS.  
Met dit certificaat kunt u uw marifoon in Nederland registreren bij Agentschap Telecom en in België bij het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie.

Speciaal voor WSV de Kogge zal er bij voldoende belangstelling een derde (eendaagse) SRC-cursus worden georganiseerd. De cursus wordt gegeven door Geert- Jan Smolders van AquaPlanning en vindt plaats op het Koggedek in Tholen. Vooropleiding zoals het Basiscertificaat Marifonie is niet nodig. De SRC-marifooncursus is praktijkgericht, met een minimum aan regelgeving. 
 
U krijgt les op het Koggedek onder begeleiding van de instructeur, er is 1 marifoon per persoon om de praktijk te oefenen. Thuis dient u zich terdege voor te bereiden op de cursus met een duidelijk (Engelstalig) cursusboek (trekt u daar zeker een maand voor uit). U krijgt dit boek na betaling van het cursusgeld toegestuurd en u ontvangt tijdelijk ook de online-cursus om thuis te oefenen en online een voorexamen te doen. De cursusdag wordt afgerond met het SRC-examen op de cursuslocatie. De slagingskans is zeer hoog, onbeperkt herexamens! Voorwaarde is wel dat de deelnemers vooraf thuis de online-cursus, inclusief de check maken.

De kosten bedragen € 245,– inclusief cursusboek en online-cursus. De kosten voor het examen/certificaat zijn GBP 60 (ong. 65 euro).

Er is een maximum van 12 deelnemers.

Nadere informatie voor deze cursus kunt u vinden op de website van Geert-Jan Smolders: www.aquaplanning.org