UPDATE extra SRC cursusdag voor het marifoon bedieningscertificaat

De inschrijving voor de SRC cursus voor 9 februari is inmiddels gesloten omdat we het maximumaantal van 12 deelnemers hebben bereikt.

Omdat er heel veel belangstelling is voor deze cursus hebben we AquaPlanning.org bereid gevonden om op zaterdag 25 januari nog een extra cursusdag in te lassen. Degenen die zich al hebben aangemeld voor de cursus van 9 februari maar niet zijn ingedeeld staan op de lijst voor 25 januari en zijn inmiddels geïnformeerd.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Indien u deel wilt nemen vragen wij u om zich zo spoedig mogelijk aan te melden door een mail te sturen naar onze secretaris secretaris@wsvdekogge.nl Daarna ontvangt u informatie hoe u zich definitief bij AquaPlanning kunt inschrijven.

Vol is vol

Oja, de lunch op het Koggedek is inbegrepen….

 

SRC cursus

Om maritieme zendapparatuur te bedienen is een marifoon bedieningscertificaat nodig. In Nederland het Basiscertificaat Marifonie en Marcom-B (voor bediening van een marifoon met DSC functie). Een alternatief is het Britse Short Range Certificate (SRC). Het Britse SRC staat vrijwel gelijk aan het Nederlandse Marcom-B: je mag zowel binnenvaart- als zeevaartmarifoons bedienen, evenals EPIRBs, SARTs en AIS.  
Met dit certificaat kunt u uw marifoon in Nederland registreren bij Agentschap Telecom en in België bij het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie.

Speciaal voor WSV de Kogge zal er op zondag 9 februari een (eendaagse) SRC-cursus worden georganiseerd. De cursus wordt gegeven door Geert- Jan Smolders van AquaPlanning en vindt plaats op het Koggedek in Tholen. Vooropleiding zoals het Basiscertificaat Marifonie is niet nodig. De SRC-marifooncursus is praktijkgericht, met een minimum aan regelgeving. 
 
U krijgt les op het Koggedek onder begeleiding van de instructeur, er is 1 marifoon per persoon om de praktijk te oefenen. Thuis dient u zich voor te bereiden op de cursus met een duidelijk (Engelstalig) cursusboek. U krijgt dit boek na betaling van het cursusgeld toegestuurd en u ontvangt tijdelijk ook de online-cursus om thuis te oefenen. De cursusdag wordt afgerond met het SRC-examen op de cursuslocatie. De slagingskans is zeer hoog, onbeperkt herexamens! Voorwaarde is wel dat de deelnemers vooraf thuis de online-cursus, inclusief de check maken.

De kosten bedragen € 245,– inclusief cursusboek en online-cursus. De kosten voor het examen/certificaat zijn GBP 60 (ong. 65 euro).

Er is een maximum van 12 deelnemers, dus vol is vol. Inschrijven kan tot 3 december. Bij onvoldoende inschrijvers (zes) zal de cursus worden afgeblazen.

Nadere informatie voor deze cursus kunt u vinden op de website van Geert-Jan Smolders: www.aquaplanning.org

 

Voorinschrijving: indien u deel wilt nemen aan deze cursus vragen wij u om zich zo spoedig mogelijk aan te melden door een mail te sturen naar onze secretaris secretaris@wsvdekogge.nl