UPDATE 15 mei: Corona-maatregelen

15 mei: De Veiligheidsregio Zeeland heeft de Corona-maatregelen voor de recreatiesector aangepast.

Passanten en camperaars zijn onder voorwaarden weer toegestaan. Neem vooraf contact op met de havenmeester.

Vanaf 1 mei mag er door vaste ligplaatshouders en hun gezinsleden weer worden overnacht op schepen die een eigen toilet-, douche- en wasvoorziening met vuilwatertank hebben.

Bij controle dient de eigenaar aan te kunnen tonen dat hij rechthebbende is van de vaste ligplaats.

Legitimatiebewijs en factuur van de ligplaats zal volstaan.

De toilet en douchgebouwen moeten nog tot 1 juni op slot blijven. Meer informatie via https://www.zeelandveilig.nl/coronavirus

16-17 mei: De openingstocht gaat niet door.

1 april: De havendagen gaan dit jaar niet door.

28 mrt: Wij vragen uw dringende aandacht voor de Noodverordening, van de voorzitter van de veiligheidsregio Zeeland, ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19

Slechts de delen die belangrijk zijn voor onze haven zijn hieronder opgenomen:

1. Het is vanaf maandag 30 maart 2020 12.00 uur verboden sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen geopend te houden.

Op de vraag: Mag ik nog op mijn boot verblijven? is het officiële antwoord van de veiligheidsregio:

Recreatief nachtverblijf is toegestaan.

Wij zijn gehouden aan deze Noodverordening. We vragen uw begrip voor deze maatregelen.

Ze zijn ook in uw belang!

Hier staat de link naar de volledige Noodverordening: Noodverordening

Hier kunt u terecht met uw vragen: Vragen

Vriendelijk doch dringend vragen we u; ga over dit onderwerp niet in discussie met bestuur of havenmeesters. Wij voeren, in uw belang, slechts uit wat ons wordt opgelegd.

Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep en dat merken we bij WSV de Kogge ook. Uw gezondheid en veiligheid en die van onze medewerkers heeft onze allerhoogste prioriteit. We volgen de adviezen en de maatregelen op van het RIVM en de regering.

Door het Corona-virus zijn we genoodzaakt om een aantal stappen te nemen om uw en onze gezondheid zo optimaal mogelijk te waarborgen:

• Het Koggedek is tot nader bericht gesloten.
  • De avond over de meerdaagse zeiltocht is reeds geannuleerd.
  • De jaarlijkse voorjaarsledenvergadering gaat niet door.
  • De geplande bestuursvergaderingen gaan tot 1 juni niet door.

We hopen dat u begrip heeft voor de genomen maatregelen.

Zodra er meer duidelijkheid is komen we er op terug. Tot die tijd doen we een beroep op uw medewerking.

U kunt nog naar uw schip. We gaan ervan uit dat u in dat geval de door de rijksoverheid afgekondigde maatregelen in acht neemt.

Laten we goed op elkaar en onszelf passen!