Uitleg doorvaart keermiddel

 

De rolbrug is geheel gerenoveerd en het is weer mogelijk om een rondje rond de haven te lopen. Na het het gebruik van de brug kan men pas na een kwartier de brug opnieuw gebruiken.

Mocht er toch nog een probleem zijn met de rolbrug dan kunt u dit melden door de gemeente Tholen te bellen op 140166. Na kantoortijden en in het weekend ook dan dit nummer bellen en kiezen voor optie 2. U wordt dan doorverbonden met de piketdienst van de gemeente. Graag niet de havenmeester bellen!

Let op de lichten en vaar stapvoets!

 

 Dit bord komt hopelijk niet meer terug…

 

Doorvaart keermiddel

We horen regelmatig berichten over problemen bij het doorvaren van het keermiddel. Hoe zit het nu precies?

Als de voetgangersbrug bij het keermiddel niet in gebruik is, branden er dubbele groene lichten: 

 

Doorvaart toegestaan, brug is onbewaakt.

Opmerking

Beweegbare bruggen, stuwen en sluizen. Brug is buiten bedrijf.

 

Deze signalering van RWS betekent dat doorvaart vanuit beide kanten is toegestaan. Dit houdt dus in dat u zeer goed moet opletten voor tegenliggende vaart!

Met name als u wegvaart uit een box (met name schepen uit zuid-zuid) en geen goed overzicht heeft of de doorvaart wel vrij is, is het aan te bevelen om eerst naar binnen te varen en vervolgens om te keren zodat u wel goed kunt zien of er geen tegenliggend verkeer door het keermiddel aankomt. U dient dus te allen tijde goed zicht te hebben op de doorvaart van het keermiddel.  

Veiligheid voor alles!