Opnieuw problemen rolbrug en uitleg doorvaart keermiddel

Rolbrug keermiddel

Het bruggetje blijft helaas problemen geven. Tijdens noodweer ging de rolbrug in storing en ging niet meer open waardoor verschillende schepen niet naar binnen konden varen. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. Er is nu door de gemeente besloten om bij verwacht noodweer de brug uit te schakelen. Veiligheid gaat immers boven alles! 

De rolbrug is zeker een aanwinst voor Tholen maar dan moet deze wel 100 % veilig en betrouwbaar zijn. De gemeente gaat nu met verschillende partijen rond de tafel zitten om een definitieve oplossing te vinden. 

Verder ontstond er ook nog een mechanisch probleem. Om verdere schade te voorkomen is de brug voorlopig weer buiten gebruik gesteld.

 

 

Doorvaart keermiddel

We horen regelmatig berichten over problemen bij het doorvaren van het keermiddel. Hoe zit het nu precies?

Als de voetgangersbrug bij het keermiddel niet in gebruik is, branden er dubbele groene lichten: 

 

Doorvaart toegestaan, brug is onbewaakt.

Opmerking

Beweegbare bruggen, stuwen en sluizen. Brug is buiten bedrijf.

 

Deze signalering van RWS betekent dat doorvaart vanuit beide kanten is toegestaan. Dit houdt dus in dat u zeer goed moet opletten voor tegenliggende vaart!

Met name als u wegvaart uit een box (met name schepen uit zuid-zuid) en geen goed overzicht heeft of de doorvaart wel vrij is, is het aan te bevelen om eerst naar binnen te varen en vervolgens om te keren zodat u wel goed kunt zien of er geen tegenliggend verkeer door het keermiddel aankomt. U dient dus te allen tijde goed zicht te hebben op de doorvaart van het keermiddel.  

Veiligheid voor alles!