Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SRC cursus, marifoon bedieningscertificaat

25/01/2020

SRC cursus/ marifoon certificaat

 

Beide dagen zijn inmiddels volgeboekt. Indien er nog meer belangstelling is om deze cursus te volgen wordt er nog een derde cursusdag ingepland. Heeft u belangstelling, geef u dan op bij de secretaris. 

 

Om maritieme zendapparatuur te bedienen is een marifoon bedieningscertificaat nodig. In Nederland het Basiscertificaat Marifonie en Marcom-B (voor bediening van een marifoon met DSC functie). Een alternatief is het Britse Short Range Certificate (SRC). Het Britse SRC staat vrijwel gelijk aan het Nederlandse Marcom-B: je mag zowel binnenvaart- als zeevaartmarifoons bedienen, evenals EPIRBs, SARTs en AIS.  
Met dit certificaat kunt u uw marifoon in Nederland registreren bij Agentschap Telecom en in België bij het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie.

Speciaal voor WSV de Kogge zal er op zaterdag 25 januari en zondag 9 februari een (eendaagse) SRC-cursus worden georganiseerd. De cursus wordt gegeven door Geert- Jan Smolders van AquaPlanning en vindt plaats op het Koggedek in Tholen. Vooropleiding zoals het Basiscertificaat Marifonie is niet nodig. De SRC-marifooncursus is praktijkgericht, met een minimum aan regelgeving. 
 
U krijgt les op het Koggedek onder begeleiding van de instructeur, er is 1 marifoon per persoon om de praktijk te oefenen. Thuis dient u zich voor te bereiden op de cursus met een duidelijk (Engelstalig) cursusboek. U krijgt dit boek na betaling van het cursusgeld toegestuurd en u ontvangt tijdelijk ook de online-cursus om thuis te oefenen. De cursusdag wordt afgerond met het SRC-examen op de cursuslocatie. De slagingskans is zeer hoog, onbeperkt herexamens! Voorwaarde is wel dat de deelnemers vooraf thuis de online-cursus, inclusief de check maken.

De kosten bedragen € 245,– inclusief cursusboek en online-cursus. De kosten voor het examen/certificaat zijn GBP 60 (ong. 65 euro).

Er is een maximum van 12 deelnemers per cursusdag, dus vol is vol. Inschrijven kan tot 3 december. Bij onvoldoende inschrijvers (zes) zal de cursus worden afgeblazen.

Nadere informatie voor deze cursus kunt u vinden op de website van Geert-Jan Smolders: www.aquaplanning.org

 

Voorinschrijving: indien u deel wilt nemen aan deze cursus vragen wij u om zich zo spoedig mogelijk aan te melden door een mail te sturen naar onze secretaris secretaris@wsvdekogge.nl

 

Nadere informatie volgt zodra wij het minimum aantal van zes deelnemers hebben bereikt.

 

Gegevens

Datum:
25/01/2020

Locatie

Koggedek
Contre Escarpe 15
Tholen, 4691 BB Nederland
+ Google Maps